Alisa Weilerstein & friends
Bestel hier kaarten voor dit concert

Donderdag 12 december 2013

ALISA WEILERSTEIN & FRIENDS

LIZA FERSCHTMAN viool

AMIHAI GROSZ altviool

ALISA WEILERSTEIN cello

INON BARNATAN piano

Alisa Weilerstein (VS 1982) geldt als een van de grootste cellisten van de jongere generatie. Als eerste in dertig jaar slaagde zij er in om als celliste een contract af te sluiten met het grote label Decca Classics. Onlangs verscheen van haar op dit label een uitvoering van Elgars celloconcert, onder leiding van niemand minder dan Daniël Barenboim, voormalig echtgenoot van de legendarische Engelse celliste Jacqueline du Pré; de cirkel lijkt rond!

En inderdaad: Weilerstein speelt Elgar of haar leven ervan afhangt, haar interpretatie van dit werk van Elgar wordt bejubeld in de pers.

Weilersteins carrière heeft in enkele jaren een grote vlucht genomen en het verheugt ons dan ook zeer dat zij naar Tilburg komt om kamermuziek te spelen met musici van naam.

De Nederlandse violiste Liza Ferschtman is daarbij geen onbekende en was al eerder te beluisteren in Tilburg. Amihai Grosz (Jerusalem, 1979) is de oprichter van het Jerusalem Quartet, dat ook in Tilburg reeds eerder een verpletterende indruk achterliet.

De pianist Inon Barnatan completeert het geheel. En ook hij geldt als een begenadigd musicus, zowel als begeleider in kamermuziekrepertoire, maar ook als concertpianist.

    PROGRAMMA

  • MahlerPianokwartet in a
  • RavelTrio in a (1914)
  • Brahmnsin A op.26

Foto: Decca/©Harald Hoffman

Bestel hier kaarten voor dit concert